تازه ها

اضافه شدن سفیدکن نوری پنبه به سبد محصولات لیافام شیمی

هم اکنون ماده سفیدکن نوری پنبه از یکی از معتبرترین تولید کننده های خارجی آن در لیست محصولات شرکت لیافام شیمی قرار گرفته است.

ماده مذکور به طور چشمی , سفیدکنندگی و درخشندگی پنبه را افزایش می دهد. قابل ذکر است الیاف پنبه حتی زمانیکه کاملا تمیز میباشند دارای کمی ته رنگ زرد در خود هستند, لذا با استفاده از ماده سفیدکن نوری رنگ زرد به علت ایجاد هاله آبی پوشانیده میشود و در نتیجه الیاف سفیدتر و درخشانتر به نظر میرسند.

ماده سفیدکن نوری پنبه به صورت پودر موجود میباشد و به طور کامل در محیط قلیایی حل میشود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر با دفتر مرکزی تماس بگیرید.

حضور لیا فام شیمی در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی

ماشین آلات نساجی، مواد اولیه، منسوجات خانگی، ماشین های نساجی و محصولات نساجی

شرکت لیا فام شیمی در راستای معرفی توانمندی ها و محصولات خود در سطح گسترده و برقراری ارتباط مستقیم با مشتریان در بیست و سومین نمایشگاه بین المللی ماشین آلات نساجی، مواد اولیه، منسوجات خانگی، ماشین های نساجی و محصولات نساجی واقع در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران حضوری فعال داشت و آخرین اطلاعات در خصوص محصولات و خدمات ارائه شده توسط این شرکت را به متقاضیان محترم عرضه نمود.

حضور موفق شرکت لیا فام شیمی در این نمایشگاه، زمینه گسترش همکاری ها با مشتریان فعلی و همچنین شروع همکاری با مشتریان جدید را از اکثر استان های کشور فراهم آورد و انتظار می رود روند رو به رشد فعالیت های این شرکت با سرعت بیشتری ادامه یابد.

اخبار و مقالات

رنگرزی بدون پساب

رنگرزی و سفیدگری الیاف و پارچه های نساجی بدون ایجاد آلودگی زیست محیطی از طریق پساب، بسیار عالی می باشد. به حداقل رساندن تخلیه ی پساب (MLD) و یا به صفر رساندن تخلیه (ZLD) به کمک فرآیندهای تصفیه آب بسیار کار آمد می باشد که از طریق ترکیب روش اسمز معکوس و تبادل یونی انجام می شود. عناصر اسمز معکوس با نام تجاری  Lewabrane و رزین های تبادل یونی Lewatit از کمپانی مواد شیمیایی مخصوص  LANXESS نقش اصلی را در این فرآیند دارد. ماهیت اصلی مدیریت پیشرفته پساب در قالب مدیریت آب به عنوان یک منبع با ارزش در روز جهانی آب در سال جاری در ۲۲ مارس با عنوان : “آب و فاضلاب” نشان داده شده است. در صنعت نساجی و چرم که به طور سنتی کار می شود و آب زیادی مصرف می شود و در مقابل پساب آن آلوده می باشد این مسئله به عنوان یک چالش عمده برای کارشناسان مطرح می باشد. این مسئله به ویژه در مناطقی از آسیا صحت دارد که این صنایع امروزه در آنجا متمرکز می باشد. یک مطالعه نشان داده است از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۳۰ آب مورد نیاز در هند دو برابر خواهد شد که این امر بدون تصفیه ی آب های مصرفی غیر ممکن می باشد.

Jean-Marc Vesselle رئیس تکنولوژی تصفیه ی آب در واحد بیزینس Lanxess گفته است:” تصفیه آب که به صورت یک چالش جهانی قابل توجه در این زمان مطرح است و نیز یک بازار رشد جذابی دارد و ما در حال اجرای آن تا روز جهانی آب در سال آینده هستیم. بازار برای عناصر غشای معکوس در حال حاضر نرخ  رشد بالای  ۱۰% را به طور سالانه را طی سه سال آینده برنامه ریزی کرده است. در مورد رزین های تبادل یونی رشد آینده به طور متوسط ۴% در سال پیش بینی شده است.

مدیریت  پساب مدرن در Tirupur

دولت هند بودجه ای را برای طرح های جلوگیری از تولید پساب و نیز بازیابی آن در مناطق صنعتی ارائه کرده است. به عنوان مثال شهر Tirupur در هند یکی از مراکز فرآوری پنبه می باشد. از سال ۱۹۹۰ بسیاری از کارخانه های نساجی پساب خود را به داخل رودخانه Noyyal که یک منبع مهم آب آشامیدنی می باشد، می ریزند. نمک های معدنی و مواد آلی حاصل از رنگرزی سلولز باعث می شود آب های رودخانه آلوده بشوند و این مقدار آلودگی در حدی می باشد که امکان رسیدن به آب آشامیدنی آلوده نشده غیر ممکن می باشد.در همان زمان جمعیت  Tirupur  نسبت به ۲۵ سال گذشته دو برابر شده است، در نتیجه میزان تقاضا برای آب آشامیدنی نیز بیشتر شده است. وضعیت فاضلاب و پساب زمانی تغییر کرد که یک روش کاربردی به طور خاص برای تصفیه ی پساب رنگرزی پنبه به کار برده شد.

در یک مشارکت عمومی خصوصی  در تامیل نادو یک شرکت سرمایه گذاری محدود آب (TWIC) شروع به اجرای تعدادی پروژه های مربوطه کرد. یکسری گیاهانی برای اینکار در دست ساخته شدن هستند. این گیاهان می توانند به طور ایده آل با امکانات موجود ترکیب شوند. برای کارخانه های تازه ساخته شده، به ویژه پروسه های تولید به گونه ای بهینه شده اند که یکسری امکانات اضافی برای استفاده مجدد از آب فرآیند ارائه شده است و اجتناب از ایجاد پساب. این چند مرحله جداسازی به این صورت انجام می شود در ابتدا لجن را جداسازی می کنند و بعد با فیلتراسیون درشت اکثریت اجزای آلی آن و ذرات پراکنده آن مثل الیاف حذف شود. پس از آن رنگزا از آب فیلتر شده، به کمک جذب از طریق تبادل یونی با رزین حذف می شود و بعد آب نرم می شود. و پس از آن آب از یک فیلتر که شامل یک لایه ی کم نمک، که شامل کمتر از یک درصد نمک های نامحلول است و آلاینده های آلی ندارد. و به طور مرتب می توان به صورت مستقیم این را به پروسه های صنعتی برگرداند.

عملیات پیش آماده سازی با تبادل یونی بسیار موثر هست در برابر رسوب آلی یا بیولوژیک در روش اسمز معکوس. در نهایت نمک های مورد استفاده که شامل سولفات سدیم و سدیم کلرید هستند به شکل جامد به صورت جداگانه مورد استفاده مجدد قرار می گیرد. سولفات سدیم را می توان مجددا در پروسه ی رنگرزی مورد استفاده قرار داد. با این پروسه کمترین پساب رنگرزی را خواهیم داشت و بنابراین ZLD به عنوان یک راه حل مطرح می باشد. این امر نه تنها باعث حفاظت محیط زیست و تامین آب طبیعی می شود بلکه باعث کاهش هزینه در صنعت نساجی می شود. ترکیبی از روش تبادل یونی و اسمز معکوس روش بسیار موثر و کارآمدی برای تصفیه ی پساب می باشد حتی اگر آن حجم زیادی از نمک و سطح بالایی از آلودگی آلی را دارد.

منبع: http://textiledb.com

محصولات سازگار با محیط زیست

حفظ محیط زیست، یکی از دغدغه‌های همیشگی بشر بوده است که در سرتاسر دنیا موجب ایجاد محدودیت‌هایی در این زمینه شده است. از این رو، صنایع مختلف همواره در تلاش برای حفظ طبیعت بوده‌اند و شرکت Archroma نیز از این قاعده مستثنی نبوده است. به همین دلیل، این شرکت با هدف حفظ محیط زیست، توانسته به عنوان اولین تولیدکننده تجهیزات با تخلیه صفر پساب‌های رنگرزی در محیط زیست در بین صنایع شناخته شود.

روزانه بین 1200 تا 1300 متر مکعب پساب تولید می‌شود که شرکت Archroma توانسته با استفاده از سیستم عمل‌آوری پایدار تحت عنوان SET facility، این پساب را عبور دهد تا هشت درصد از این آب، بازیافت ‌شود و باقی‌مانده آن تبخیر گردد. این تبخیر، منجر به تولید 3 تا 4 تن رسوب خشک می‌گردد که بعداً سوزانده می‌شود و موجب تولید بخاری می‌شود که در تجهیزات تولیدی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در نهایت نیز، خاکستر باقی‌مانده برای تولید آجرهایی با استحکام بالا استفاده می‌شود که در ساختمان‌سازی بکار گرفته می‌شوند.

 

منبع: http://nasaji-movafagh.com

تکنولوژی جدید Lafer در تکمیل کالای پنبه‌ای (Permafix)

Lafer کمپانی به نامی در تولید ماشین‌آلات تکمیل است. این شرکت ایتالیایی که بیش از 35 سال به ارائه محصولات خود به بازارهای جهانی پرداخته است، توانمندی زیادی در تولید ماشین‌آلات، خار، تیغ، شستشو و کامپکتور دارد و در سال‌های اخیر با ارائه ماشین براش برای پارچه‌های حلقوی توانست رکورد بی‌نظیری را در فروش این فناوری به ثبت برساند.

Lafer که به اذعان بسیاری از کارکنان از پیشروان عرصه تکمیل پارچه است، اخیراً با معرفی تکنولوژی با نام Permafix تحولی شگرف در حوزه تکمیل جین، پارچه‌های پیراهنی و شلواری پنبه‌ای را رقم زده‌است.

Permafix با استفاده از محلول آمونیاک و در طی سه مرحله پارچه مرسریزه شده را تولید می‌نماید و با استفاده از آن می‌توان زیردستی متفاوت با رنگی باز و درخشان و لطافتی کم‌نظیر را ایجاد نمود. این خط تولید که دارای دو بخش کلی خط سفیدگری و بخش تصفیه آمونیاک است، علاوه ‌بر سرعت بالا می‌تواند زیردست و درخشندگی ویژه‌ای را برای انواع پارچه‌های پنبه‌ای فراهم می‌آورد. جایگزینی آمونیاک به جای سود و همچنین، رعایت نکات ایمنی می‌تواند در مصرف آب و مصرف انرژی صرفه‌جویی بسیار زیادی نماید و با توجه به اینکه حدود 95% آمونیاک در تصفیه‌خانه بازیافت می‌شود و به خط تولید باز می‌گردد، شرایطی ویژه برای صرفه‌جویی در هزینه‌های تولید را می‌توان انتظار داشت. ورود این خط تولید که شامل بخش‌های شستشو با آمونیاک، بوگیری و تخلیص از آمونیاک و خشک نمودن و رول شدن است، می‌تواند زمینه صادرات کالای تمام شده جین و سایر پارچه‌های مربوطه را توسعه دهد.

خط سفیدگری و مرسریزاسیون پارچه‌ پنبه‌ای با استفاده از آمونیاک در ترکیه طرفداران خود را داشته و Lafer توانسته‌است این تکنولوژی را چند نوبت به این کشور صادر نماید و امید می‌رود تا سرمایه‌گذاران بخش‌های مختلف صنعت نساجی با دقت در این مهم و ظرفیت‌های بالای آن برای ایجاد ارزش افزوده خاص، زمینه ورود این تکنولوژی به کشور را فراهم آورد.

منبع: http://www.nasaji-movafagh.com

الیگومرها و روش مهار آنها :

الیگومر اصلی یک حلقه سه تایی اتیلن ترفتالات است که از مقادیری دی مر ، پنتا مر و .. تشکیل شده . این مواد طی رنگرزی و تثبیت با بخار و به مقدار کم تثبیت با حرارت خشک ، از لیف پلی استر مهاجرت میکنند .
ما در دمای ۱۱۰ درجه شاهد مهاجرت الیگومر ها هستیم اما مقدار مهاجرت با افزایش دما بیشتر شده بطوریکه در دمای ۱۲۵ تا۱۳۰ درجه با مهاجرت زیاد الیگومر ها مواجه ایم .
محقیقن نشان دادن که طی عملیات رنگرزی در درجه حرارت ۱۳۰ به مدت یک ساعت و در حضور ماده دیسپرس کننده بطور متوسط ۰.۱۳% از تری مر حلقوی روی سطح الیاف چه تکسچره و چه غیر آن رسوب کرده و مشاهده میشود .

همچنین عملیات رنگرزی در حضور کریر( برخی از آنها) رسوب سطحی تری مر ها را بطور متوسط ۰.۱۸% افزایش میدهد که نشان دهنده افزایش مهاجرت الیگومر ها به وسیله کریر است .
معمولا مقدار الیگومر حدود ۰.۲% در حمام رنگرزی وروی سطوح مخزن دستگاه رنگرزی وجود دارد .
شاید این مقدار از اهمیت چندانی برخوردار نباشد اما وجود یک رسوب سفید ممکن است بعنوان مثال به خواص ریسندگی نخ ها آسیب میزند و همچنین سیالیت مایع را در رنگرزی بسته های نخ کاهش میدهد.
با اینکه تری مر های حلقوی بلوری با مواد رنگزای دیسپرس رنگ نمیشوند اما در شرایط معینی میتواند هسته گذاری و باعث تجمع رنگزا شود .

تری مر ها در حمام با درجه حرارت ۱۲۵ تا ۱۳۰ سانتیگراد ممکن است بصورت پراکنده و دیسپرس باشند اما با کم شدن درجه حرارت و سرد شدن حمام رنگرزی بروی سطوح مخزن دستگاه و یا الیاف رسوب میکنند. ودر طی زمان یکی از علل لکه گذاری روی پارچه بوده و معضلاتی را بهمراه دارد.

چطور از مهاجرت الیگومر ها جلوگیری و یا از حمام خارج کنیم ؟

۱. کاهش دمای رنگرزی از ۱۳۰ به ۱۲۰ و یا کاهش مدت زمان رنگرزی
۲. پس از پایان رنگرزی آب داغ دستگاه را خارج و آبکشی داغ انجام دهیم
۳. استفاده از دیسپرس کننده ها
۴. عملیات ری داکشن قوی انجام شود
۵. استفاده از یکنواخت کننده های غیر یونی

شکل چپ: نشانگر نمونه الیاف پس از اتمام رنگرزی بدون عملیات Reduction

شکل راست: نشانگر نمونه الیاف پس از اتمام رنگرزی به همراه عملیات Reduction  مناسب.